Skip to content
Over mij

Ik ben Steven Thus (1987), een ambitieuze kunstenaar uit Doetinchem.

Als jongen was ik al veel aan het tekenen. Het kwam toen echter nog niet in mij op dat ik daar mijn beroep van kon maken. Pas vele jaren later maakte ik mijn eerste olieverfschilderijen. De eerste gaf ik aan een goede vriend, en toen ik mijn tweede schilderij voor een symbolisch bedrag verkocht, begon het mij te dagen dat ik hier mijn werk van kon maken. Schilderen en kunst maken is namelijk wat ik het liefst doe.

Als kunstenaar ben ik een autodidact. Ik heb mijzelf verschillende schildertechnieken en -stijlen eigen gemaakt en veel uitgeprobeerd. Vervolgens heb ik mijn vaardigheden met verschillende vakcursussen aangevuld. Zo ben ik geschoold in olieverf schilderen en hout- en marmer technieken. Het realistisch schilderen met olieverf is wat het best bij mij past. Hierbij laat ik mij graag inspireren door natuur, mens en dier, maar ook door muziek en film. Ik leg mijn onderwerpen vast in schilderijen, portretten en collages. Zowel in vrij werk als olieverfschilderijen in opdracht.

Een andere grote passie is de kunst van het vergulden. Vanaf het moment dat ik kennis maakte met dit eeuwenoude ambacht, heeft mijn interesse voor het werken met bladgoud een vlucht genomen. Ik heb mij geschoold in verschillende verguldingstechnieken en maak graag abstracte wandobjecten met bladgoud en muurschilderingen met bladgoud. Wat mij hierin blijft inspireren is het toepassen van oeroude technieken op moderne creaties.

Als kunstenaar heb ik mijn atelier gevestigd in Doetinchem. Hier ben ik veel te vinden en blijf ik mij ontwikkelen. Als een idee eenmaal vorm begint te krijgen, dan móet ik het op doek krijgen. In mijn portfolio vindt u een selectie van mijn olieverfschilderijen en kunst met bladgoud.

Bent u op zoek naar een kunstenaar uit de regio Doetinchem?

Neem contact op
Back To Top